Orthomoleculaire Therapie - Back2Basics
#
What we do @ Back

Orthomoleculaire Therapie

Wat is Integrale Orthomoleculaire Therapie?

Integrale Orthomoleculaire Therapie volgens de Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is dé holistische behandelingsmethode van de 21ste eeuw. Via deze kennis trachten we onevenwichten in diverse menselijke processen op te sporen, die bijgevolg de gehele werking van ons lichaam beïnvloeden.

De drie grote pijlers van de orthomoleculaire therapie volgens de kPNI zijn de psyche, het immuunsysteem en het hormonaal systeem. Op basis van deze drie domeinen gaan we te werk om de dieperliggende oorzaak van uw probleem op te sporen. Daarbij gaan we op zoek naar de oorsprong van uw klacht om u inzichten van uw klachtenpatroon mee te geven.

Awareness leads to commitment

De basis van het gedachtegoed is hoe ons lichaam ontworpen is en wat we niet juist doen (evolutionaire mismatches) waardoor het lichaam niet meer werkt zoals het hoort te werken. Daarbij komt dus een evolutionair denken aan te pas en zoeken we naar de mismatches die u (onbewust) doet ten opzichte van deze werkingsmechanismen.

Hoe tracht het lichaam deze mismatches op te vangen en welke klachten volgen hieruit?

In echte Sherlock Holmes stijl gaan we deze mismatches in uw levensstijl (stress, voeding, beweging, slaap, …) zoeken en geven we het lichaam terug wat het nodig heeft om zijn eigen regeneratievermogen (herstelcapaciteit) te ondersteunen.

Waarom Integrale Orthomoleculaire Therapie?

Wij trachten niet uitsluitend naar je symptoom te kijken en desgevolg te behandelen …

De klacht is nooit het échte probleem, enkel een kenmerk of symptoom van een onevenwicht in je lichaam

Is uw klacht echt de oorzaak van het probleem? Wij durven zeggen dat dit nooit het geval is. Een klacht is enkel de manier van het lichaam om te vertellen dat er iets misloopt. Wat het juist is, is onze taak om dat te achterhalen en dit samen met u aan te pakken.

Door kennis te hebben van alle systemen in ons lichaam en de interactie tussen al deze systemen te begrijpen, kunnen we de oorzaak opzoeken.

Geen enkel systeem werkt alleen, geraakt alleen gekwetst en geneest alleen

Voorbeeld: biopsie heeft aangetoond dat er bij een zeer hoog percentage hernia’s een bepaalde mondbacterie aanwezig was. De vragen die we ons dan stellen: Hoe kan deze mondbacterie zich daar genesteld hebben? Welke systemen zijn uit balans waardoor deze bacterie in het lichaam binnen is geraakt? Welke schade heeft hij aangericht om tot een hernia te komen?

Moeten we dan enkel de pijn, de ontsteking of de “verkeerde” beweging als oorzaak/schuldige zien?

Wij vragen ons eerder af, welk mechanisme niet goed gewerkt heeft waardoor die bacterie toch binnen is geraakt! Hoe kunnen we dit opsporen en het lichaam geven wat het nodig heeft om zijn probleem op te lossen.

 

Heb je last van steeds terugkerende kwaaltjes? Ben je het beu dat er enkel naar de symptomen wordt gekeken? Integrale Orthomoleculaire Therapie helpt je klachten op een klinische en duurzame manier de wereld uit.

Tal van klachten kunnen vanuit het oogpunt van de integrale orthomoleculaire therapie bekeken worden:

  • - hoofdpijn
  • - nekpijn
  • - lage rugklachten
  • - terugkerende peesletsels en peesontstekingen
  • - kraakbeenletsels
  • - spierpijn
  • - spierblessures
  • - botstructuur: letsels zoals kruisbanden, enkelverzwikkingen, (sub)luxaties, …
  • - …

Heb je geen systematische klachten, maar wil je gewoon een gezonde levensstijl voor jezelf (en je partner en/of kinderen), of wil je jouw sportief prestatievermogen verbeteren? Ook daarin kunnen we je bij begeleiden.

Verloop van de behandeling

Het verloop van de therapie wordt door de integrale orthomoleculaire therapeut opgedeeld in verschillende delen.

Eerst wordt, aan de hand van een gesprek, de oorzaak gezocht van uw klachten. Dit doen we door een grondige tijdslijn uit te schrijven van al uw klachten. Hiervoor gaan we heel ver terug in de tijd. Aan de hand van deze tijdslijn (de klachten) gaan we de film (de oorsprong) van uw klachten uitschrijven. Zo kunnen wij het mechanisme achter uw probleem achterhalen en u inzichten meegeven hoe uw probleem zich heeft kunnen ontwikkelen. Vervolgens gaan we samen een stappenplan uitschrijven om uw probleem aan te pakken. Dit kan gaan van een voedingspatroon, slaappatroon, bewegingspatroon, … tot ademhalingsoefeningen en stressreductie . Zo geven we het lichaam wat het tekort heeft om zichzelf te regenereren.

Soms kan het ook helpen nog extra voedingssupplementen in te nemen. Die supplementen bevatten een grote hoeveelheid van de voedingsstoffen die in mindere maten ook in voeding aanwezig zijn. Daarom kunnen ze een extra ondersteuning bieden van het voorgestelde voedingspatroon. Verder zijn supplementen bedoeld om zaken te herstellen, zoals bijvoorbeeld je darmen, lever of pancreas.

Last van steeds terugkerende kwaaltjes? Maak een afspraak

Heb je kwaaltjes die steeds terugkeren en waar je niet van af geraakt, zelfs niet met medicatie? Of merk je dat je te veel (negatieve) stress hebt en je dit niet verholpen krijgt? Of zit je met vragen over integrale orthomoleculaire therapie? Maak vandaag nog een afspraak hier.