Kinesiologie - Back2Basics
#
What we do @ Back

Kinesiologie

De toegepaste kinesiologie baseert zich op het testen (via spiertesten) en onderzoeken naar de balans (of dysbalans) in uw lichaam. We verdelen deze in drie pijlers: 1) uw bewegingsapparaat (spier, pees en skelet), 2) uw metabolisme (verteringssysteem, lymfe, bloed, hormonen, stress-assen, …) en 3) uw hersenen (de stuurman). De interactie tussen deze drie systemen zouden in perfecte harmonie moeten samenwerken.

We kunnen via deze spiertesten opsporen welk systeem niet functioneert zoals het zou moeten en nagaan waarom het dit niet doet. Na het beantwoorden van deze vragen gaan we zoeken waarom dit zo is en of dit de oorzaak van uw klachten kan zijn.

Wij kunnen deze spiertesten uit de toegepaste kinesiologie gebruiken om de Integrale Orthomoleculaire Therapie te ondersteunen. De keuze van onze levensstijl en de tekorten die er in ons lichaam aanwezig zijn, zetten bepaalde systemen hierdoor onder druk. Dit zouden dus spieren, die in verbinding staan met deze systemen, zwak moeten maken. Het opsporen van deze zwaktes, om de hypothese te ondersteunen, is waar toegepaste kinesiologie zijn nut/meerwaarde heeft.

"Het onderbewustzijn van uw lichaam weet beter wat er aan de hand is dan de bewuste hypothese van de therapeut"

Wij zoeken dus, door middel van spiertesten, wat er misloopt in uw lichaam. De gevonden zwakke spiertest(en) zullen de blinde vlekken in de oorzakelijke factor(en) van uw klachten blootleggen.

Nadat we het verzwakt systeem hebben blootgelegd en het mechanisme achter uw klachten hebben gevonden, gaan we vervolgens op zoek naar wat uw lichaam nodig heeft om zichzelf te kunnen resetten en herstellen.

"Uw brein weet alles, dus uw brein moet de toestemming kunnen geven om tot een oplossing te komen"

Onze stuurman (het brein) weet alles wat er in ons lichaam gebeurt. Aan de hand van de info die het krijgt, zal het een oplossing trachten te vinden. Daarom gaan we ook het brein testen en zien of het toestemming geeft om oplossingen aan te reiken. Waarom doen we dat? Omdat het brein een strategie kiest om tot een oplossing te komen. Het brein kan echter door een onderliggend probleem of een gebrek aan iets, niet altijd de juiste strategie kiezen. Het zoeken naar het tekort -of teveel- datgene, is dus een uitdaging binnen toegepaste kinesiologie.

Voorbeeld: door een tekort aan omega 3 kan het lichaam zijn capaciteit om een ontsteking uit te zetten, niet vervullen. De ontsteking blijft dus aanwezig. Is dit de échte oorzaak van uw klachten? Is er een tekort aan omega 3 of loopt er iets anders mis?

"Het beschermingsmechanisme van de hersenen gaat nog verder"

Indien u een letsel heeft opgelopen, en het lichaam kan de wondgenezing niet afronden (waarom?), zal het brein het desbetreffend gewricht altijd willen beschermen. Dit doet het door bepaalde spieren “aan” te zetten waardoor andere spieren zwak worden. Dit kan tot eventuele blessures leiden. Denk eens aan een omgeslagen enkel: deze is vaak instabiel waardoor je deze gemakkelijk terug kunt omslagen, zelfs wanneer we er geen pijn meer aan hebben. Ook dit kunnen we via toegepaste kinesiologie opzoeken en resetten.

"Deze code vinden en kraken is mijn passie"

Heb je last van steeds terugkerende kwaaltjes? Ben je het beu dat er enkel naar de symptomen wordt gekeken? Toegepaste kinesiologie helpt je klachten op een klinische en duurzame manier de wereld uit.